Παραμένουν οι διαφωνίες Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικανών

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

21 Δεκεμβρίου 2012

Παραμένουν οι διαφωνίες Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου επί επίμαχων δημοσιονομικών μέτρων, παρά το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι έτοιμη να ψηφίσει υπέρ του ρεπουμπλικανικού σχεδίου που προβλέπει την διατήρηση όλων των φοροαπαλλαγών για όλους, εκτός απ' τους πολύ πλούσιους Αμερικανούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέινερ, προσπαθεί να κερδίσει υποστήριξη καταργώντας τις φοροαπαλλαγές για νοικοκυριά, των οποίων το εισόδημα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Αλλά, υπάρχουν και Ρεπουμπλικανοί που θέλουν την διατήρηση των φοροαπαλλαγών για όλους, ακόμη και τους πλέον πλούσιους. Πάντως, οι Δημοκρατικοί που πλειοψηφούν στη Γερουσία, δηλώνουν ότι «κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί στη Γερουσία» και ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ασκήσει βέτο.

Αντ' αυτού, ο Λευκός Οίκος προτείνει φοροαπαλλαγές για όλους τους Αμερικανούς με εισόδημα κάτω των 400 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο. Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας σε δημοσιονομικά θέματα έχουν ως στόχο να αποφευχθεί ο λεγόμενος «δημοσιονομικός γκρεμός», δηλαδή οι αυτόματες δραστικές περικοπές δαπανών και οι αυξήσεις φόρων, ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου.Πηγές


Bookmark-new.svg