Παραιτήθηκε ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Νοέμβριος 2012

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το σκάνδαλο που οδήγησε σε παραίτηση τον Επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Πετρέους, λόγω μιας εξωσυζυγικής σχέσης ξεκίνησε με έρευνα του FBI σε ηλεκτρονικά μηνύματα για παρενόχληση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια γυναίκα παραπονέθηκε στο FBI ότι «η συγγραφέας Πώλα Μπρόντουελ, που είναι και η βιογράφος του Ντέιβιντ Πετρέους, της έστελνε τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μηνύματα». Κατά τη διάρκεια της έρευνας, πράκτορες του FBI διαπίστωσαν ότι ο Ντέιβιντ Πετρέους και η Πώλα Μπρόντουελ είχαν σχέση.

Το FBI έθεσε ερωτήσεις στον Ντέιβιντ Πετρέους για το θέμα, φοβούμενο πιθανό εκβιασμό ή παραβίαση της ασφάλειας. Αφού αποκαλύφθηκε η σχέση του με την Πώλα Μπρόντουελ, ο Ντέιβιντ Πετρέους αισθάνθηκε ότι έπρεπε να παραιτηθεί. Η Πώλα Μπρόντουελ δεν έχει μιλήσει δημοσίως για το σκάνδαλο, αλλά, νωρίτερα αυτό τον χρόνο, είχε αναφέρει σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή το πως κατέληξε να γράψει το βιβλίο για τον Ντέιβιντ Πετρέους.

Στην παραίτηση του, ο Ντέιβιντ Πετρέους δήλωσε ότι «επέδειξε πολύ κακή κρίση» και ότι «τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη για έναν ανώτατο αξιωματούχο».Πηγές


Bookmark-new.svg