Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πάνω από 150 υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη χορηγούν οι ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία

Από Βικινέα

30 Δεκεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα χορηγήσουν πολεμικά αεροσκάφη στην Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που ανέρχεται σε 29.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι «οι Κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια αεροσκαφών τύπου F-15SA στην βασιλική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας».

Όπως αναφέρεται, «η συμφωνία προβλέπει την παραγωγή 84 νέων αεροσκαφών και τον εκσυγχρονισμό άλλων 70 από τα ήδη υπάρχοντα». Όπως τονίζεται «τα αεροσκάφη της εταιρείας Boeing είναι μεταξύ των πλέον εξελιγμένων και ικανών αεροσκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Λευκός Οίκος φέρει ειδικούς αναλυτές να υποστηρίζουν ότι «από την συμφωνία πώλησης των αεροσκαφών θα δημιουργηθούν 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες εκατοντάδων προμηθευτών σε ολόκληρη την χώρα και θα ενισχυθεί η αμερικανική οικονομία κατά 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως».

Όπως τονίζεται, «η συμφωνία ενισχύει την δυνατή και σταθερή σχέση που διατηρούν τα δύο κράτη και αποδεικνύει την δέσμευση των ΗΠΑ για ισχυρές αμυντικές δυνατότητες της Σαουδικής Αραβίας ως σημαντικού παράγοντα για την περιφερειακή ασφάλεια».Πηγές