Ο φετινός χειμώνας στις ΗΠΑ ήταν από τους θερμότερους που έχουν καταγραφεί

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

13 Μαρτίου 2012

Σύμφωνα με στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσείας των ΗΠΑ ΝΟΑΑ, ο φετινός χειμώνας ήταν ένας από τους θερμότερους σε 27 πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στις βόρειες πεδιάδες και μεσοδυτικά και ανατολικά, με τις μέσες θερμοκρασίες 3 βαθμούς υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Αυτός ήταν ο θερμότερος χειμώνας που καταγράφηκε στη Μασσαχουσέτη. Συνολικά ήταν, ο τέταρτος θερμότερος χειμώνας των Ηνωμένων Πολιτειών, με το ρεκόρ να εξακολουθεί να ανήκει στο χειμώνα του 2000. Στην Αλάσκα, αντίθετα, ο Ιανούαριος ήταν ο 35ος ψυχρότερος που έχει καταγραφεί από το 1918, με θερμοκρασίες 1 βαθμό κάτω από το μέσο όρο του μήνα.

Οι κατακρημνίσεις (χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις) κυμάνθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτός ήταν ο δεύτερος ξηρότερος χειμώνας που έχει καταγραφεί στη πολιτεία της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα την εμφάνιση ανομβρίας. Στον αντίποδα, οι συχνές βροχοπτώσεις στο βόρειο Τέξας μείωσαν την περιοχή της πολιτείας που πλητώνταν από ανομβρία στο 14% το μήνα Φεβρουάριο, από 44% το Δεκέμβριο. Στο Κολοράντο και τη Νεμπράσκα καταγράφηκαν υψηλότερο ρεκόρ από μια χιονοθύελλα στην αρχή του Φεβρουαρίου.

Το τελευταίο διήμερο του χειμώνα, τις 28 και 29 Φεβρουαρίου, ένα σημαντικό ξέσπασμα σιφώνων προκάλεσε το θάνατο 13 ανθρώπων.Πηγές

Bookmark-new.svg