Ο ελληνικός Τύπος για τα δέκατα γενέθλια της Βικιπαίδειας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

8 Δεκεμβρίου 2012

Wikimedia-logo.svg Αυτό το άρθρο αναφέρεται στο Ίδρυμα Wikimedia, σε ένα από τα εγχειρήματά του, ή τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό. Τα Βικινέα είναι ένα εγχείρημα του Ιδρύματος Wikimedia.

Τα δέκατα γενέθλια της Βικιπαίδειας στα ελληνικά έκλεισαν την 1η Δεκεμβρίου του 2012 και ο ελληνικός και κυπριακός Τύπος έστειλε τις ευχές του δημοσιεύοντας το δελτίο τύπου της Βικιπαίδειας.

Η υποδοχή του τύπου ήταν εορταστική: «H ελληνική Βικιπαίδεια γιορτάζει 10 χρόνια ιστορίας», «Χρόνια Πολλά Βικιπαίδεια! 10 χρόνια Ελληνική Wikipedia», «10 χρόνια ελληνικής παρουσίας, Σβήνει... κεράκια η Wikipedia», «10 χρόνια «κλείνει» η Βικιπαίδεια», «Αστείρευτος πλούτος, 10 χρόνια Βικιπαίδεια: Οι αριθμοί λένε πως έχουμε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις», «10 χρόνια Βικιπαίδεια - η ελληνική online εγκυκλοπαίδεια», «Χρόνια πολλά Wikipedia». Τα νέα διαδόθηκαν σε σημαντικό αριθμό και σε ιστοσελίδες εφημερίδων, ραδιοφωνικών σταθμών, διαδικτυακών οργανισμών, ηλεκτρονικών περιοδικών αλλά και σε blogs.

Η Βικιπαίδεια, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που γράφεται από τον καθένα, με 25 εκατομμύρια θεάσεις σελίδων το μήνα, προσφέρει σε όλους, ελεύθερα, πληροφορίες που βρίσκονται στα 81.042 λήμματά της που διαμορφώθηκαν με 3.809.533 επεξεργασίες.Πηγές

Διαβάστε επίσης

Bookmark-new.svg