Ολοκληρώθηκε η θητεία του Σεργκέι Κισλιάκ στη θέση του Πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

23 Ιουλίου 2017

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη λήξη της θητείας του Σεργκέι Κισλιάκ στη θέση του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τον δεύτερο τη τάξει πρέσβη της, Ντενίς Β. Γκοντσάρ, ν' ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα, ενώ αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το διορισμό των Τζων Χάντσμαν στη θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία.

Ο Κισλιάκ κατηγορείται από τους Δημοκρατικούς για συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ και ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Την Παρασκευή, η εφημερίδα «Washington Post» δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο ανέφερε πως η αμερικανική κατασκοπεία κατέγραψε συνομιλία του Κισλιάκ με ανωτέρους του, στα πλαίσια της οποίας, ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε πως συζήτησε θέματα της προεκλογικής εκστρατείας με τον Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Σέσιονς είχε δηλώσει πως είχε επαφές με τον Ρώσο πρέσβη, αλλά δεν αποδέχθηκε τη συζήτηση των θεμάτων της προεκλογικής εκστρατείας, λέγοντας πως συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των καθηκόντων του ως Γερουσιαστή. Παρόμοιες επαφές αναφέρεται πως είχε και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος δικάζεται από τη δικαιοσύνη για τις επαφές με τον Ρώσο πρέσβη, αν και ο δικηγόρος του δηλώνει πως «ο πελάτης μου δεν θυμάται τι ειπώθηκε, καθώς είχε χιλιάδες συνδιαλέξεις εκείνη την περίοδο». Από την πλευρά τους, Ρωσία και Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτουν τις κατηγορίες των Δημοκρατικών για ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Bookmark-new.svg
Πηγές