Οι γαλλικές αρχές αναζητούν το δράστη των δολοφονιών στην Τουλούζη

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

20 Μαρτίου 2012

Σε μια πρωτοφανή για τα γαλλικά δεδομένα κινητοποίηση των αρχών της Γαλλίας, η γαλλική αστυνομία ψάχνει για το δράστη των δολοφονιών τεσσάρων Εβραίων στη Τουλούζη, το χειρότερο επεισόδιο αντισημιτικής βίας στην Ευρώπη τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Ο δράστης επιτέθηκε στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης και σκότωσε ένα ραβίνο, τους δύο γιους του και μια μαθήτρια, η οποία ήταν κόρη του διευθυντή του σχολείου. Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η αστυνομία, η δολοφονία στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη σχετίζεται με τις εν ψυχρώ δολοφονίες τριών στρατιωτικών με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και τις Αντίλλες τις 15 Μαρτίου, στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπάν (Montauban), λόγω της χρήσης του ίδιου όπλου.

Το βράδυ της Δευτέρας χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε το συμβάν ως «εθνική τραγωδία», όταν επισκέφτηκε το σημείο. Επίσης, συνδύασε το γεγονός με τις δολοφονίες των στρατιωτικών και μίλησε για ρατσιστική ενέργεια.

Στις έρευνες μετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας. Περίπου 200 αστυνομικοί αναζητούν τον εκτελεστή, ενώ έχουν αναγνωριστεί οι πινακίδες κυκλοφορίας της μηχανής του.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης είχε κρεμασμένη στο λαιμό του μία μικρή κάμερα, και είναι πιθανόν να κινηματογραφούσε τις δολοφονίες.Πηγές

Bookmark-new.svg