Νικητής ο Μιτ Ρόμνεϊ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

4 Απριλίου 2012

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλουν τον τέως Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ, ως τον νικητή των προκριματικών εκλογών που έγιναν την Τρίτη στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον και τις πολιτείες Μέριλαντ και Ουισκόνσιν στα πλαίσια της διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

Οι επιτυχίες αυτές του Μιτ Ρόμνεϊ τον φέρνουν ένα βήμα πλησιέστερα στην εξασφάλιση του αριθμού των εκλεκτόρων που χρειάζονται για το επίζηλο χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του κόμματός του ώστε να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα, στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου.

Ήδη ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει πάρει περίπου τους μισούς από τους εκλέκτορες που απαιτούνται για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα. Την υποψηφιότητά του έχουν επίσης υποστηρίξει πολλοί διακεκριμένοι Ρεπουμπλικανοί, περιλαμβανομένου και του τέως Προέδρου Τζώρτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Αλλά οι αντίπαλοί του διεκδικητές του ρεπουμπλικανικού χρίσματος, Ρίκ Σαντόρουμ, Νιούτ Γκίνγκριτς και Ρον Πωλ δεν παρέχουν καμία ένδειξη ότι προτίθενται να αποσυρθούν από την κούρσα.Πηγές


Bookmark-new.svg