Νέους διορισμούς στις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα
31 Μαΐου 2011
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής η Λουιζιάνα
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Αντόνιο Γκουτέρες
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Καταδίκη της Βορείου Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Σύγκρουση Τουρκίας και ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων
Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρότεινε τον Στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ, για αρχηγό του Μεικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Στρατηγός Ντέμπσεϊ θα αντικαταστήσει τον Ναύαρχο Μάικ Μάλεν που η θητεία του λήγει τον Σεπτέμβριο. Η επιλογή του Προέδρου για τη θέση του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να επικυρωθεί τώρα από την Γερουσία και αναμένεται ότι το νομοθετικό σώμα θα εγκρίνει την υποψηφιότητα του Στρατηγού Ντέμπσεϊ. Ο Στρατηγός Ρέι Οντιέρνο, που έχει υπηρετήσει τρεις φορές στο Ιράκ, θα αντικαταστήσει τον Στρατηγό Ντέμπσεϊ στη θέση του Αρχηγού του Στρατού Ξηράς.
Ο Ομπάμα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Στρατηγού Ντέμπσεϊ από το Λευκό Οίκο κατά τις δηλώσεις του για την Ημέρα Μνήμης που εορτάζεται στις ΗΠΑ προς τιμήν των Αμερικανών που έχασαν την ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε επίσης στην παραδοσιακή επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιείται στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, έξω από την Ουάσιγκτον, εις μνήμην των βετεράνων που θυσίασαν την ζωή τους στα πλαίσια «μιας αλυσίδας πατριωτών που συνεχίζεται χωρίς διακοπή» κατά την διάρκεια της Αμερικανικής Ιστορίας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.
Πηγές
[επεξεργασία]
