Μεταναστευτικό νομοσχέδιο επεξεργάζεται ο Λευκός Οίκος

Από Βικινέα

18 Φεβρουαρίου 2013

Η αμερικανική εφημερίδα «USA Today» αναφέρει ότι «ο Λευκός Οίκος θα καταθέσει νομοσχέδιο για την μετανάστευση που θα δίνει την δυνατότητα σε παράνομους μετανάστες να αποκτήσουν δικαίωμα νόμιμης και μόνιμης παραμονής σε διάστημα οχτώ ετών».

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με το σχέδιο του Λευκού Οίκου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο του ποινικού τους μητρώου, να καταθέτουν τα βιομετρικά τους στοιχεία και να πληρώσουν τα σχετικά παράβολα για να μπορούν να ζητήσουν άδεια νόμιμης παραμονής στις ΗΠΑ». Εάν η άδεια τους εγκριθεί θα τους δίνεται το δικαίωμα παραμονής στη χώρα για τέσσερα χρόνια. Θα τους δίνεται επίσης άδεια εργασίας και η δυνατότητα να πραγματοποιούν ταξίδια στις πατρίδες τους. Μετά από την τετραετία θα αιτούνται νέα άδεια παραμονής.

Μετά από μια οκταετία, εάν έχουν μάθει αγγλικά, αμερικανική ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας της αμερικανικής πολιτείας και αφού πληρώσουν αναδρομικά φόρους θα τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν αίτηση για μόνιμη άδεια παραμονής.Πηγές