Μεγάλη διαδήλωση στην Ουάσιγκτον για τις κλιματικές αλλαγές

Από Βικινέα

18 Φεβρουαρίου 2013

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον για να ζητήσουν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και του φαινομένου του θερμοκηπίου. Οι διαδηλωτές προέρχονταν από διάφορα σημεία της χώρας, για την μεγαλύτερη κινητοποίηση για θέματα κλιματικών αλλαγών που έχει γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον Μπαράκ Ομπάμα «να απορρίψει την πρόταση δημιουργίας του αγωγού Keystone XL μήκους 3 χιλιάδων χιλιομέτρων που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στο Μεξικό». Επίσης, θέλουν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ «να αναγκάσει την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος να θέσει παραμέτρους στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα εργοστάσια παραγωγής ενεργείας».

Οι διαδηλωτές έκαναν μια ανθρωπινή αλυσίδα, «ανθρώπινο αγωγό» όπως τον αποκάλεσαν, από το Εθνικό Πάρκο (στο κέντρο της Ουάσιγκτον) μέχρι τον Λευκό Οίκο. Την περασμένη εβδομάδα, στα πλαίσια του διαγγέλματός του προς τον αμερικανικό λαό, ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι «θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις κλιματικές αλλαγές» και προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι «αν δεν κινητοποιηθεί αυτό, τότε ο ίδιος θα χρειαστεί να το κάνει».Πηγές