Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λευκός Οίκος: Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για το όριο χρέους

Από Βικινέα

22 Ιουλίου 2011

Έντονες διαβουλεύσεις συνεχίζονται στην Ουάσιγκτον επί πιθανής συμφωνίας περικοπής δαπανών με στόχο να αποφευχθεί αδυναμία αποπληρωμής ορισμένων οικονομικών υποχρεώσεων των ΗΠΑ λόγω του τεράστιου εθνικού χρέους.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε συνομιλίες αργά τη Πέμπτη το βράδυ με ανώτερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρρι Ρίντ και της ηγέτη της μειοψηφίας στη Βουλή, Νάνσι Πελόσι.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, απέρριψε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Πρόεδρος της Βουλής, Ρεπουμπλικανός, Τζών Μπέινερ, πλησιάζουν στην επίτευξη σημαντικής συμφωνίας. Αλλά επεσήμανε ότι ο Λευκός Οίκος «είναι απόλυτα πεπεισμένος πως τα μέλη του Κογκρέσου θα κινητοποιηθούν για να αυξήσουν το όριο χρέους των ΗΠΑ, που ανέρχεται σε 14.3 τρισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι την προθεσμία της 2ας Αυγούστου».

Εβδομάδες συνομιλιών μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου έχουν παγώσει εξαιτίας των διαφωνιών στους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί μείωση του εθνικού χρέους και ο Τζών Μπέινερ επανέλαβε την Πέμπτη ότι οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα υποστηρίξουν κανένα σχέδιο που θα προβλέπει αύξηση των φόρων.Πηγές