Καίριας σημασίας ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

29 Μάρτιος 2012

Οι συντηρητικοί δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έθεσαν ερωτήματα σχετικά με επίμαχη πρόνοια της μεταρρύθμισης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν το κράτος έχει το δικαίωμα να απαιτεί από τους αμερικανούς να αγοράσουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση. Την Τρίτη συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το Πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο δικαστής Άντονιν Σκαλία διερωτήθηκε εάν η Κυβέρνηση μπορεί να απαιτεί από τους πολίτες να αγοράσουν ένα προϊόν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο «τι άλλο μπορεί να κάνει;» Η υπόθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποτελεί σημαντικό νομικό θέμα και αντικατοπτρίζει την έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τον μεταρρυθμιστικό νόμο που ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε πριν από δύο χρόνια εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων με τους Ρεπουμπλικανούς.

Σύμφωνα με τον νόμο, από τον Ιανουάριο του 2014 σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί θα απαιτείται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο. Υποστηρικτές του νόμου αναφέρουν ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να μοιραστεί το κόστος σε όλους τους Αμερικανούς. Ωστόσο 26 πολιτείες και ένας συνασπισμός μικρών επιχειρήσεων διαφωνούν με την απόφαση του Κογκρέσου να επιβάλλει στους πολίτες την αγορά ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης.Πηγές


Bookmark-new.svg