Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τις ανατολικές ΗΠΑ

Από Βικινέα

2 Ιουλίου 2012

Ισχυρές καταιγίδες σφυροκόπησαν τις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότερα από 3 εκατομμύρια άλλοι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό.

Οι καταιγίδες χτύπησαν μια περιοχή στην οποία σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα ρεκόρ, ξεριζώνοντας δέντρα ενώ προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Μια μεγαλούπολη της περιοχής, η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς επίσης και τέσσερις πολιτείες που γειτονεύουν με αυτήν, Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Δυτική Βιρτζίνια και Οχάιο.

Μεταξύ των σπιτιών που χτυπήθηκαν από πτώσεις δέντρων τα οποία ξερίζωσαν οι ισχυροί άνεμοι περιλαμβάνεται και η κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Βασίλη Κασκαρέλη.

Όταν μια πολιτεία κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δίνει τυπικά στον Κυβερνήτη την επιλογή να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς, στις οποίες παραχωρεί ότι διαθέσιμες πηγές υπάρχουν για την προστασία των πολιτών.

Έξι θάνατοι σημειώθηκαν στην πολιτεία Βιρτζίνια, δύο στην Νέα Υερσέη, δύο στο Μέριλαντ και από ένας στο Οχάιο και το Κέντακι, εκ των οποίων οι περισσότεροι προκλήθηκαν από πτώσεις δένδρων. Γενικευμένες διακοπές ρεύματος πλήττουν την περιοχή, με τους αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.

Πολλές από τις διακοπές ρεύματος εντοπίζονται στην αμερικανική πρωτεύουσα και τις περιοχές γύρω από αυτή, όπου ορισμένοι δρόμοι έχουν κλείσει από τις πτώσεις δένδρων. Σε μερικές περιοχές έχουν επίσης επιβληθεί περιορισμοί στην υδροδότηση.Πηγές