Ισπανία: Επανεξελέγησαν οι εθνικιστές στην Καταλονία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

26 Νοεμβρίου 2012

Τα επίσημα αποτελέσματα από τις εκλογές στην περιοχή της Καταλονίας, στην βορειοανατολική Ισπανία, δείχνουν ότι η πλειοψηφία των τοπικών βουλευτικών εδρών θα πάνε σε εθνικιστικά κόμματα που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της περιοχής από την υπόλοιπη Ισπανία.

Τα αποτελέσματα από τις εκλογές της Κυριακής δείχνουν την εθνική συμμαχία του νυν προέδρου της περιοχής και υποστηρικτή της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, να μην επιτυγχάνει πλειοψηφία κερδίζοντας μόνο 50 από τις 135 έδρες της τοπικής βουλής, που σημαίνει ότι έχει μειώσει την δύναμη της, καθώς στις εκλογές του 2010 είχε λάβει 62 έδρες. Παράλληλα, όμως, άλλη μια πολιτική παράταξη που υποστηρίζει την αυτονομία της περιοχής, υπερδιπλασίασε τις έδρες της κερδίζοντας 21.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που δεν υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίηση, έχασε 8 έδρες, κατεβάζοντας την δύναμη του στις 20 έδρες. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα από την Βαρκελώνη, ο Αρτούρ Μας ευχαρίστησε την συμμαχία για την υποστήριξη της, αλλά παραδέχτηκε ότι τώρα θα πρέπει να συγκυβερνήσει. Η Κυβέρνηση του Αρτούρ Μας ζήτησε πρόωρες εκλογές μετά από αναμέτρηση με την κεντρική Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.Πηγές


Bookmark-new.svg