Ικανοποίηση Μιτ Ρόμνι για τις 6 νίκες την Σούπερ Τρίτη

Από Βικινέα

8 Μαρτίου 2012

Μετά τις 6 νίκες του στις προκριματικές εκλογές της «Σούπερ Τρίτης», ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνι, εξέφρασε ικανοποίηση για την υποστήριξη που πήρε και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για το χρίσμα του κόμματος του.

Ο Μιτ Ρόμνι προηγείται κατά πολύ των υπολοίπων υποψηφίων, όσον αφορά στον αριθμό εκλεκτόρων που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει με το μέρος του μερίδα της εργατικής τάξης καθώς και συντηρητικούς θρησκευόμενους ψηφοφόρους, που υποστηρίζουν τον κύριο αντίπαλο του Μιτ Ρόμνι, τον Ρίκ Σαντόρουμ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης κέρδισε 6 απ' τις 10 πολιτείες όπου πραγματοποιήθηκαν προκριματικές εκλογές τη Τρίτη, συμπεριλαμβανομένου και του Οχάιο, καίριας σημασίας πολιτεία, όπου ο Μιτ Ρόμνι υπερίσχυσε του Ρικ Σαντόρουμ με ελάχιστη διαφορά μικρότερη της μιας εκατοστιαίας μονάδας.

Από τη πλευρά του ο Ρικ Σαντόρουμ στρέφει τώρα την προσοχή του σε δύο νότιες πολιτείες, το Κάνσας, όπου πραγματοποιούνται προκριματικές εκλογές το Σάββατο, και το Μισισιπή, όπου προκριματικές θα γίνουν την άλλη εβδομάδα.Πηγές