Η Motorola Mobility στα πρόθυρα εξαγοράς από τη Google

Από Βικινέα

16 Αυγούστου 2011

Το λογότυπο της Google.

Η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Motorola Mobility έναντι του ποσού των 12.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας των δύο εταιριών, «η Google θα καταθέτει $40 για κάθε μετοχή της Motorola Mobility, ποσό αυξημένο κατά 63% από την προηγούμενη τιμή της μετοχής της Motorola Mobility». Σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών, «η συμφωνία αυτή ήταν ομόφωνη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές του 2012». Με αυτόν τον τρόπο, η Google ενισχύει την θέση της στην αγορά κινητών τηλεφώνων, μετά την κυκλοφορία του λογισμικού Android, το οποίο ανέπτυξε. Η Google θα είναι, ωστόσο, ανταγωνίστρια με τις εταιρίες Samsung, LG και HTC, οι οποίες έχουν υιοθετήσει το λογισμικό αυτό. Σύμφωνα με τους αναλυτές, «η συμφωνία αυτή έρχεται ως απάντηση στην αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ Microsoft και Nokia που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011».

Η Motorola Mobility δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 ύστερα από τη διάσπαση της Motorola σε Motorola Mobility και Motorola Solutions, με την πρώτη να ειδικεύεται στις τηλεπικοινωνίες, ενώ η δεύτερη ειδικεύεται επίσης στις τηλεπικοινωνίες, αλλά για επαγγελματίες και εξειδικευμένους πελάτες.Πηγές