Ηλεκτρονική κατασκοπεία για την υποκλοπή εμπορικών και τεχνολογικών μυστικών των ΗΠΑ

Από Βικινέα

4 Νοεμβρίου 2011

Νέα έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι «η Κίνα και η Ρωσία χρησιμοποιούν ηλεκτρονική κατασκοπεία για να υποκλέψουν εμπορικά και τεχνολογικά μυστικά με στόχο την ανάπτυξη των οικονομιών τους».

Όπως υποστηρίζει η έκθεση, «οι κινέζικες και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει πληθώρα πληροφοριών από αμερικανικές έρευνες και δεδομένα υψηλής τεχνολογίας, προκαλώντας έτσι μια αυξανόμενη και επίμονη απειλή για την οικονομική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Η έκθεση προς το Κογκρέσο που έχει τίτλο «Ξένοι κατάσκοποι υποκλέπτουν οικονομικά μυστικά των ΗΠΑ από το διαδίκτυο» σημειώνει ότι «η Κίνα και η Ρωσία είναι οι πιο επιθετικοί υποκλοπείς αμερικανικών πληροφοριών και τεχνολογικών δεδομένων».

Η οικονομική κατασκοπεία έχει στόχο σημαντικά συστατικά της αμερικανικής οικονομίας όπως: πληροφορίες για τεχνολογικά θέματα, στρατιωτικές πληροφορίες, εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τεχνολογία για ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα.

Ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, που μίλησε θέλοντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του, τόνισε ότι «ήταν απαραίτητο να απομονωθούν συγκεκριμένες χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να περιοριστεί μια απειλή που είναι εκτός ελέγχου».

Στην έκθεση δεν παρέχονται πολλές πληροφορίες για τις διαδικτυακές επιθέσεις, αλλά ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις. Οι κυβερνήσεις της Κίνας και της Ρωσίας επανειλημμένα έχουν διαψεύσει εμπλοκή τους σε τέτοιες δραστηριότητες.Πηγές