ΗΠΑ: Τίθενται σε ισχύ οι αυτόματες περικοπές στον προϋπολογισμό
2 Μαρτίου 2013
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Έξοδος των ΗΠΑ από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις των ΗΠΑ
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Διαπραγματευτές στη Μέση Ανατολή στέλνει ο Ντόναλντ Τραμπ
- 17 Φεβρουαρίου 2025: Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Τίθενται πλέον σε ισχύ οι αυτόματες περικοπές στον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας δεν κατάφεραν να βρούν μια λύση στο θέμα επιβολής φόρων.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε «ηλίθιες» τις αυτόματες περικοπές, λέγοντας πως «οι περικοπές αυτές θα κοστίσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στην κρατική οικονομία». Ωστόσο, ελλείψει συμφωνίας μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε ειδικό διάταγμα για περικοπές ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με αναλύσεις, το συνολικό ποσό των περικοπών αντιπροσωπεύει μείωση κατά 8% στον αμυντικό προϋπολογισμό, καθώς επίσης και μείωση κατά 5% για άλλες δημόσιες δαπάνες.
Πηγές
- "ΗΠΑ: τρόμος πριν από τις οριζόντιες δημοσιονομικές περικοπές 1,2 τρισ. δολαρίων". Το Βήμα, 1 Μαρτίου 2013
- "ΗΠΑ: Σε ισχύ οι περικοπές του προϋπολογισμού". Νews247, 2 Μαρτίου 2013