ΗΠΑ: Συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

6 Οκτωβρίου 2012

Οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν προεκλογικές εμφανίσεις στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπου είχαν την πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατήγγειλε τον Μιτ Ρόμνεϊ ότι «άλλαξε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Οι προεδρικοί υποψήφιοι οφείλουν να λένε την αλήθεια στον αμερικανικό λαό».

Ο Μιτ Ρόμνεϊ έκανε μη προγραμματισμένη εμφάνιση σε συνέδριο συντηρητικής πολιτικής οργάνωσης, όπου αναμενόταν να μιλήσει ο γιός του. Ο Μιτ Ρόμνεϊ χαρακτήρισε την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα «κυβερνητικό παρεμβατισμό».

Αργότερα, ο Μιτ Ρόμνεϊ εμφανίστηκε στην πολιτεία Βιρτζίνια μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Πωλ Ράιαν. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί αργότερα στο Ουισκόνσιν όπου διατηρεί την βουλευτική του έδρα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος.

Δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας από τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και CBS δείχνουν ότι «η πλειοψηφία των συμμετεχόντων πιστεύει ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ ήταν ο νικητής των εντυπώσεων σε αυτή την αναμέτρηση». Από την δημοσκόπηση του CNN προκύπτει ότι «από τους 430 συμμετέχοντες το 67% είναι της γνώμης πως ο Μιτ Ρόμνεϊ ήταν ο νικητής». Αντίστοιχα στη δημοσκόπηση του CBS, από τους 500 συμμετέχοντες, «το 46% πιστεύει ότι κέρδισε ο Μιτ Ρόμνεϊ, το 22% ότι κέρδισε ο Μπαράκ Ομπάμα και το 32% ανέφερε ότι ήταν ισόπαλοι».Πηγές


Bookmark-new.svg