ΗΠΑ: Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον Πρόεδρο της Βουλής

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

30 Νοεμβρίου 2012

Διαπραγματευτές του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκαν με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου για να συζητήσουν σημαντικά δημοσιονομικά θέματα εν όψει τις λήξης της σχετικής προθεσμίας που πλησιάζει απειλητικά, ωστόσο δεν υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιντνερ, είχε συνομιλίες με τον Τζών Μπέινερ, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετικά με τις υποχρεωτικές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.

Ο Τζών Μπέινερ είχε συνομιλίες και με τον Μπαράκ Ομπάμα, το βράδυ της Τετάρτης, σχετικά με το πώς η χώρα θα ξεπεράσει το πρόβλημα που η Ουάσιγκτον αποκαλεί «δημοσιονομικό γκρεμό». Αλλά, ο Τζών Μπέινερ ανέφερε ότι επετεύχθη πολύ μικρή πρόοδος.

Ο Τζών Μπέινερ άσκησε κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα για το γεγονός ότι είχε επαφές αυτή την εβδομάδα με ομάδες φορολογουμένων που στηρίζουν την μείωση των φοροαπαλλαγών για τους εύπορους Αμερικανούς, αυτούς δηλαδή που κερδίζουν 250.000 δολάρια ετησίως.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής, Χάρυ Ρίντ, δήλωσε ότι «ακόμα περιμένουμε μια σοβαρή πρόταση από τους Ρεπουμπλικανούς».
Πηγές


Bookmark-new.svg