ΗΠΑ: Μελέτη αναφέρει πως θα αυξηθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

14 Μαρτίου 2017

Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναφέρει πως το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού θα μειωθεί κατά 337 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, ο αριθμός των ανασφάλιστων θα αυξηθεί κατά 14 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ το 2026, ο αριθμός των ανασφάλιστων θα φθάσει στους 52 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου και η Κοινή Επιτροπή Φορολογίας εκτιμούν πως το 2018, 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου από τους Ρεπουμπλικανούς σχεδίου περί υγειονομικής περίθαλψης [το οποίο θα αντικαταστήσει το Σχέδιο «Obamacare»], ενώ το 2026, ο αριθμός των ανασφάλιστων αναμένεται να φθάσει στους 52 εκατομμύρια πολίτες - φέτος, ο αριθμός των ανασφάλιστων ανέρχεται στους 28 εκατομμύρια πολίτες. Ωστόσο, η προτεινόμενη νομοθεσία θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης της κυβερνητικής επιδότησης στον τομέα της Υγείας», αναφέρει η έκθεση.

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη διαφωνία της με το πόρισμα της έκθεσης. Ο Υπουργός Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τομ Πράις, δήλωσε πως «η έκθεση δεν λαμβάνει υπ' όψιν το πλήρες σχέδιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αφήνει έξω τις μεταρρυθμίσεις και τις βελτιώσεις που προτείνονται στο ισχύον σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

Bookmark-new.svg
Πηγές