Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επτά νεκροί από επίθεση σε τέμενος Σίχ στο Γουισκόνσιν

Από Βικινέα

6 Αυγούστου 2012

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε τέμενος της ινδουιστικής αίρεσης Σιχ, στην πολιτεία του Γουισκόνσιν, ενώ η Αστυνομία χαρακτηρίζει το περιστατικό «επεισόδιο εσωτερικής τρομοκρατίας». Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι «τέσσερα από τα θύματα βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί, μέσα στο ναό, σε προάστιο του Μιλγουόκι, ενώ τα υπόλοιπα τρία θύματα, περιλαμβανομένου και του δράστη, βρέθηκαν έξω από το ναό».

Όπως είπε ο διευθυντής της Αστυνομίας, Τζών Έντουαρντς, «αστυνομικός που έσπευσε από τους πρώτους στο συμβάν αντάλλαξε πυρά με τον δράστη και τον σκότωσε». Η Αστυνομία δήλωσε επίσης ότι «το FBI είναι αναμεμειγμένο στην διερεύνηση της υπόθεσης, γιατί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών έχει την ικανότητα να διερευνά επεισόδια εσωτερικής τρομοκρατίας». Πάντως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον δράστη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για το περιστατικό στο Γουισκόνσιν, ο Μπαράκ Ομπάμα εκφράζει «βαθιά λύπη για το επεισόδιο κατά το οποίο χάθηκαν τόσες ζωές άδικα. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή οι κάτοικοι του Οάκ Κρικ θα πρέπει να ξέρουν ότι όλοι οι Αμερικανοί τους σκέφτονται και προσεύχονται για αυτούς και για τους φίλους και συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα παρέχει στις αρχές της περιοχής την απαραίτητη υποστήριξη για να προχωρήσουν στις έρευνες τους. Καθώς θα πενθούμε τις απώλειες που συνέβησαν σε έναν οίκο προσευχής, θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε πόσο ευνοήθηκε η χώρα μας από τους Σιχ, οι οποίοι και αποτελούν κομμάτι της αμερικανικής κοινωνίας».Πηγές