Επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία

Από Βικινέα

10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει την επερχόμενη επίσκεψη του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία «δυνατότητα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, την διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων και το άνοιγμα αγορών για αμερικανικά προϊόντα».

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έδωσαν λεπτομέρειες του ταξιδιού του Προέδρου που αρχίζει την Παρασκευή, οπότε και ο Μπαράκ Ομπάμα αναχωρεί για τη Χαβάη, όπου θα φιλοξενήσει την σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Ένωσης Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού.

Ο Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, Ντάνιελ Ράσσελ, δήλωσε ότι «οι προσπάθειες του Μπαράκ Ομπάμα να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας συνδέονται άμεσα με την συνεργασία των ΗΠΑ με χώρες της περιοχής Ασίας και Ειρηνικού» και πρόσθεσε ότι «το εμπόριο με αυτές τις χώρες υποστηρίζει εκατομμύρια αμερικανικές θέσεις εργασίας και η δυνατότητα εξαγωγής αμερικανικών προϊόντων είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη».

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Ένωσης Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού, ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κίνας, Χου Ζιντάο, τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίρο Νόντα.Πηγές