Ενώπιον δικαστηρίου ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση στο Κολοράντο

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

24 Ιουλίου 2012

Δικαστήριο του Κολοράντο διέταξε την συνέχιση της κράτησης του Τζέιμς Χόλμς, του κατηγορούμενου για την πολύνεκρη επίθεση σε κινηματογράφο της περιοχής το περασμένο Σαββατοκύριακο, έως την επόμενη εμφάνιση του στο δικαστήριο, οπότε και αναμένεται ότι θα του απαγγελθούν επίσημα συγκεκριμένες κατηγορίες.

Οι Εισαγγελικές Αρχές δηλώνουν ότι «εξετάζουν την πιθανότητα να ζητήσουν την θανατική ποινή σε βάρος του Χόλμς που κατηγορείται ότι σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 58 άλλους, σε κινηματογράφο όπου παιζόταν η τελευταία ταινία του Μπάτμαν».

Ο Χόλμς παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστή με βαμμένα πορτοκαλί μαλλιά, δεν είπε τίποτα και φαινόταν αποσβολωμένος, ενώ δεν έδειξε κάποια συναισθηματική αντίδραση. Πάντως ο δικαστής τον ενημέρωσε ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Η δικηγόρος Λίσα Νταμιάνι εξέφρασε τα συλλυπητήρια της οικογένειας Χόλμς για τα θύματα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε μόνο ότι «η οικογένεια του Τζέιμς Χόλμς αντιμετωπίζει την κατάσταση όπως οποιαδήποτε άλλη οικογένεια που θα βρισκόταν σ' αυτή την θέση».

Οι Αρχές συνεχίζουν να διερευνούν ποιος είναι ο Τζέιμς Χολμς και τι μπορεί να έκανε έναν εξαιρετικά έξυπνο φοιτητή να καταλήξει σε δολοφόνο. Η Αστυνομία δήλωσε ότι ο Χόλμς αρνείται να μιλήσει στις Αρχές.Πηγές


Bookmark-new.svg