Εμπρησμοί σε δύο μεγάλες αμερικανικές πόλεις

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

3 Ιανουαρίου 2012

Εμπρηστές έπληξαν δύο από τις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις, προκαλώντας ζημιές και ανησυχίες, χωρίς όμως να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Στη Νέα Υόρκη, οι Αρχές ερευνούν πιθανά εγκλήματα μίσους στα οποία περιλαμβάνεται επίθεση με μολότοφ σε μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή του Κουίνς.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι «βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε στην είσοδο του ιδρύματος Ιμάμ αλ Χόι την Κυριακή, ενώ περίπου 80 μέλη του ιδρύματος είχαν συγκεντρωθεί για να γευματίσουν. Το συγκεκριμένο ήταν ένα από μια σειρά παρόμοιων επεισοδίων. Άλλη βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε σε μίνι μάρκετ λίγο πριν την επίθεση στο τέμενος».

Τόσο ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, όσο και ο Δήμαρχος της πόλης, Μαϊκλ Μπλούμπεργκ, καταδίκασαν τις επιθέσεις. Ο Κυβερνήτης ανέφερε ότι «τέτοιες επιθέσεις αντιβαίνουν σε όλα όσα πιστεύουμε ως πολίτες της Νέας Υόρκης και Αμερικανοί πολίτες».

Εν τω μεταξύ, στο Λος Άντζελες την Δευτέρα η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για 50 εμπρησμούς σε δάση που είχαν σαν αποτέλεσμα να καούν σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια δολάρια. Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά θεωρείται βασικός ύποπτος, έχει εντοπιστεί σε υλικό από κάμερα ασφαλείας σε γειτονιά του Χόλιγουντ από όπου ξεκίνησαν οι περισσότερες πυρκαγιές.Πηγές


Bookmark-new.svg