Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δύο συλλήψεις για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη

Από Βικινέα

14 Μαΐου 2011

Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι «η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, βορειοαφρικανικής καταγωγής, που αγόρασαν όπλα και χειροβομβίδες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή της πόλης». Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι «οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης αφού προμηθεύτηκαν όπλα από αστυνομικό που τους παρουσιάστηκε ως έμπορος όπλων».

Ο διοικητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέιμοντ Κέλι, ανέφερε ότι «οι δράστες ενεργούσαν μόνοι τους και ότι οι αρχές δεν έχουν διαπιστώσει κάποια σύνδεση μεταξύ αυτών και της Αλ Κάιντα. Οι δύο άνδρες δεν ανέφεραν ποια συναγωγή στόχευαν. Ο ένας από τους δράστες, ένας 26χρονος μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ με καταγωγή από την Αλγερία, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να ανατινάξει το Empire State Building».

Ο Κέλι επεσήμανε ότι ο νεαρός άνδρας πιστεύει «στον βίαιο θρησκευτικό πόλεμο και ήταν εξοργισμένος με τον τρόπο αντιμετώπισης των μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο και ήταν ξεκάθαρος στο ότι ήθελε να σκοτώσει Εβραίους». Ο άλλος ύποπτος είναι Αμερικανός πολίτης, γεννημένος στο Μαρόκο. Οι αρχές της Νέας Υόρκης «απήγγειλαν κατηγορίες στους δύο άνδρες για τρομοκρατία και εγκλήματα μίσους. Εάν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης».Πηγές