Διαπραγματευτές στη Μέση Ανατολή στέλνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Αυγούστου 2017

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, στέλνει τον γαμπρό και σύμβουλό του, Τζάρεντ Κούσνερ, καθώς και τον Τζέισον Γκρίνμπλατ ως διαπραγματευτές στη Μέση Ανατολή για να διευθετηθεί μέσω διαλόγου η συνεχόμενη κρίση στα σύνορα του Κράτους του Ισραήλ και της Αυτόνομης Αρχής των Παλαιστινίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην αποστολή θα συμμετάσχει και η Ντίνα Πάουελ, ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η αποστολή θα έχει επαφές με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, καθώς και με τους ίδιους τους Ισραηλίτες και Παλαιστίνιους.

«Παρά το γεγονός ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο για τη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δηλώνει σίγουρος πως η λύση μπορεί να έλθει μονάχα με απευθείας διάλογο μεταξύ Ισραηλιτών και Παλαιστινίων, ενώ οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τα εμπλεκόμενα μέρη για την επίτευξη του στόχου. Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος για τις πιθανότητες της αποστολής», δηλώνει σ' ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

Bookmark-new.svg
Πηγές