Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Από Βικινέα

28 Φεβρουαρίου 2017

Διαδηλώσεις υπέρ και κατά της Κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τους κατακριτές της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μ' αφορμή τον αποκλεισμό μερικών δικτύων μαζικής ενημέρωσης από τις καθημερινές συνεντεύξεις τύπου, ενώ οι υποστηρικτές του Προέδρου των ΗΠΑ ετοιμάζουν διαδηλώσεις στήριξης αυτή την εβδομάδα.

Οι διαδηλώσεις κατά του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της εκλογής του τον Νοέμβριο του 2016 και έγιναν πιο εντατικές μετά την ανάληψη της εξουσίας στα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο, αυτή τη φορά, διαδηλώσεις διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη (πολιτικό προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος) όταν η Κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε την είσοδο στην καθημερινή συνέντευξη τύπου στα δίκτυα «New York Times», «Los Angeles Times» και «CNN», κατηγορώντας αυτά τα μέσα για «μετάδοση ψευδών ειδήσεων». Οι διαδηλωτές κόλλησαν ταινίες στα στόματά τους για να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση για παραβίαση των δικαιωμάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση «δικτατορία».

Από την άλλη, υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζουν διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα για να στηρίξουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αρκετοί από τους οργανωτές προέρχονται από το «Tea Party», παρακλάδι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Σε αντίθεση μ' αυτούς που διαδηλώνουν κατά του οράματος Τραμπ, εμείς θα διαδηλώσουμε υπέρ, όντας συνασπισμός που βρίσκεται στην καρδιά και στη ψυχή της Αμερικής και έχει σκοπό να δώσει στο έθνος μας το δυναμικό του, ως το σημαντικότερο έθνος στην πράσινη γη του Θεού».
Πηγές