Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί θα ξανασυναντηθούν τη Δευτέρα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

31 Δεκεμβρίου 2012

Ηγετικά στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας διέκοψαν τις εργασίες του σώματος μέχρι τη Δευτέρα, μετά από μια ολόκληρη μέρα διαβουλεύσεων κατά την οποία όμως δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας επί του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού», δηλαδή των αυτόματων δημοσιονομικών μέτρων που θα ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρρι Ρίντ, δήλωσε ότι «σημαντικές διαφορές παραμένουν μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, παρά την ασυνήθιστη συνεδρίαση του σώματος την Κυριακή με στόχο την γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών».

Από τη πλευρά του, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ανέφερε την Κυριακή ότι «ανησυχεί για την έλλειψη της αίσθησης του επείγοντος στις διαδικασίες. Το επίμαχο σημείο στις διαβουλεύσεις είναι η έλλειψη θάρρους, ενδιαφέροντος και πρόθεσης από τους νομοθέτες να έρθουν σε συμφωνία».

Ο Χάρρι Ρίντ ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κάποια απάντηση, στην πρόταση που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικανοί το Σάββατο. Ο Γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ επέδειξε απόλυτα καλές προθέσεις κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ωστόσο οι θέσεις των δύο παρατάξεων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στα σημαντικά θέματα».Πηγές


Bookmark-new.svg