Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γέννησε η Κέιτ Μίντλεντον

Από Βικινέα

23 Ιουλίου 2013

Χτες, στις 4:24 μ.μ τοπική ώρα, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλεντον, έφερε στον κόσμο ένα αγόρι στο νοσοκομείο St. Mary's, τόπο γέννησης του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μετά την γέννηση του βρέφους, ένας αγγελιαφόρος μετέφερε την πληροφορία για το φύλο του μωρού και την ώρα της γέννησης του, ενώ αργότερα οι πληροφορίες αναρτήθηκαν σε ειδική προθήκη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ακόμη, η Βασιλική Οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία αναφέρονται τα εξής: «Η Αυτού Υψηλότης η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει φέρει με ασφάλεια στον κόσμο ένα μωρό στις 4:24 μ.μ.

Το μωρό ζυγίζει 3 κιλά και 800 γραμμάρια.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ ήταν παρών κατά την γέννηση.

Η Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρίγκιπας Χάρρυ και τα μέλη και των δύο οικογενειών έχουν πληροφορηθεί και είναι ευχαριστημένοι με τα νέα.

Η Αυτού Υψηλότης και το παιδί είναι και οι δύο καλά και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο κατά την νύχτα.»

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε μετά την γέννηση: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι», ενώ ευτυχής για τη γέννηση του πρίγκιπα δήλωσε και η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και το στενό περιβάλλον της.

Ακόμη, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε «Το να γίνεσαι παππούς αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στο βίο, όπως αναρίθμητοι καλοί μου φίλοι μού είπαν τους μήνες, που προηγήθηκαν, δηλώνω κατά συνέπειαν άπειρα ευτυχής και υπερήφανος, ταυτοχρόνως, που γίνομαι πρώτη φορά παππούς, ανυπομονώντας να δω από κοντά για πρώτη φορά τον πρίγκιπα».

Ακόμη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ανακοίνωσαν: «Η Μισέλ κι εγώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε στον δούκα και τη δούκισσα του Κέμπριτζ γι' αυτή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και να είναι ευλογημένοι στα καθήκοντά τους ως γονείς.».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε: «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το έθνος μας».

Επίσης, οι εορτασμοί προς τιμήν της γέννησης του νέου πρίγκιπα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, καθώς θα ακουστούν 103 κανονιοβολισμοί 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ. Ακόμη, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και ο 553 μέτρων πύργος του Τορόντο στον Καναδά, θα φωτιστούν τη Δευτέρα με μπλε χρώμα.

Υπενθυμίζεται ότι το βασιλικό μωρό είναι ο τρίτος κατά σειρά διάδοχος του Θρόνου, μετά τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Χάρρυ.