Βαρκελώνη: Σαββατοκύριακο των τελευταίων ταυρομαχιών

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

25 Σεπτεμβρίου 2011

Η αρένα Monumental στη Βαρκελώνη

Οι ταυρομαχίες στην Καταλονία περνούν στην ιστορία ύστερα από την απαγόρευση του σπορ - ή κατ' άλλους, βάρβαρου εθίμου - που ψήφισε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Στη Βαρκελώνη, αυτό το Σαββατοκύριακο θα συγκεντρωθούν μερικοί από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας για τους τελευταίους αγώνες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση που είναι για την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Η αρένα Monumental στη Βαρκελώνη θα είναι γεμάτη το Σάββατο και την Κυριακή με 20.000 θεατές διαδοχικά, όπου ο Σεραφίν Μαρίν θα γίνει ο τελευταίος ματαδόρ στην Καταλονία που σκοτώνει ταύρο σε αγώνα.

Στην αρένα θα βρεθούν επίσης και ορισμένοι από τους διασημότερους Ισπανούς ταυρομάχους, όπως ο Χοσέ Τομάς, ο Μοράντε δε λα Πούεμπλα και ο Χοσέ Μαρία Μανσαράνες.

Η εφημερίδα El Pais μιλάει για «ξεπούλημα» της Monumental αυτό το Σαββατοκύριακο που αποτελεί εξαίρεση για τις τελευταίες σεζόν αναφέροντας «Η αρένα γέμιζε, στις καλύτερες ημέρες της τον τελευταίο καιρό, το πολύ μέχρι τη μέση, και μάλιστα κυρίως μόνο με τουρίστες.»

Πέρυσι η Καταλονία είχε γίνει η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που έθετε εκτός νόμου τις ταυρομαχίες. Ήδη από το 1991 τα Κανάρια Νησιά είχαν προχωρήσει στην πρώτη απαγόρευση στην ισπανική επικράτεια, όπου το έθιμο δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλές.Πηγές

Bookmark-new.svg