Αυξάνεται δραστικά η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από Βικινέα

10 Ιανουαρίου 2013

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες».

Η σχετική έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Τετάρτη, ανέφερε επίσης ότι «η μέση εβδομαδιαία παραγωγή ήταν κατά 1.16 εκατομμύρια βαρέλια υψηλότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε βελτιωμένες τεχνικές εξόρυξης και επεξεργασίας».

Η Στατιστική Υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας προέβλεψε παράλληλα ότι «η παραγωγή αμερικανικού αργού πετρελαίου θα αυξηθεί φέτος σε επίπεδα ρεκόρ. Οι ΗΠΑ θα παράγουν φέτος κατά μέσο όρο 7.32 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και 7.92 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2014».

Αναλυτές δηλώνουν ότι «οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν το πως οι βελτιώσεις στην τεχνολογία εξόρυξης έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει την αγορά ενέργειας τα τελευταία 5 χρόνια». Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, «η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα ξεπεράσει την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το 2020».
Πηγές