Αποσύρθηκε ο Ρικ Σαντόρουμ από τον αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

11 Απριλίου 2012

Ο Ρικ Σαντόρουμ το 2011.

Ο Ρικ Σαντόρουμ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές, αποσύρθηκε από τον αγώνα για το χρίσμα.

Ο Σαντόρουμ, αν και κέρδισε σε 11 πολιτείες, παραιτήθηκε από τον αγώνα, ανοίγοντας τον δρόμο στον Μιτ Ρόμνεϊ ο οποίος θεωρείται ως το φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ο Ρικ Σαντόρουμ ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή μια μέρα μετά το εξιτήριο που πήρε η κόρη του από νοσοκομείο που νοσηλευόταν επί τρεις μέρες εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας από την οποία έπασχε. Ο Σαντόρουμ δήλωσε ότι «αν και η προεδρική κούρσα τελείωσε για μένα, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε» σε ομιλία του στο Γκέτισμπουργκ.

Μετά την αποχώρηση του Σαντόρουμ από την κούρσα, αντίπαλοι του Μιτ Ρόμνεϊ θα παραμείνουν οι Νιουτ Γκίνγκριτς και Ρον Πολ, οι οποίοι, ωστόσο, δεν απειλούν σημαντικά τον Μιτ Ρόμνεϊ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Ο Μιτ Ρόμνεϊ, σε δήλωσή του, συνεχάρη τον Ρικ Σαντόρουμ, χαρακτηρίζοντάς τον ικανό και άξιο αντίπαλο και σημαντική φωνή του κόμματος και της χώρας.Πηγές

Bookmark-new.svg