Ανανέωση των φοροαπαλλαγών για μεσαία τάξη προωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

10 Ιουλίου 2012

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επανέφερε στο προσκήνιο μια επίμαχη πολιτική διαμάχη, ζητώντας την ανανέωση των φοροαπαλλαγών για την μεσαία τάξη στις ΗΠΑ, αλλά όχι και για τους πλουσιότερους αμερικανούς.

Ενώ απομένουν μόλις τέσσερις μήνες για τις προεδρικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε, την Δευτέρα, στο Λευκό Οίκο φορολογούμενους πολίτες που θα επωφεληθούν από την ανανέωση των φοροαπαλλαγών που πρόκειται να λήξουν στο τέλος του χρόνου. Ο Μπαράκ Ομπάμα, που επιδιώκει την επανεκλογή του, ζήτησε παράταση για ένα χρόνο στις φοροαπαλλαγές ατόμων με εισόδημα έως και 250.000 δολάρια ετησίως. Με την ενέργεια αυτή ωφελείται το 98% των αμερικανών φορολογούμενων.

Στο παρελθόν, ένα πιο διευρυμένο σχέδιο δαπανών είχε απορριφθεί, με τον Μπαράκ Ομπάμα να συμφωνεί σε παράταση των φοροαπαλλαγών για όλους τους πολίτες. Ωστόσο όπως ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για το 2% των εύπορων Αμερικανών, ενώ τόνισε ότι εάν εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές των πλουσίων το αμερικανικό έλλειμμα θα αυξηθεί κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι είναι πεπεισμένος πως η αμερικανική κοινή γνώμη θα στηρίξει την πρόταση του για κατάργηση των φοροαπαλλαγών στους πλουσίους.

Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του αμερικανού Προέδρου, Μιτ Ρόμνεϊ και οι υπόλοιποι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο συνεχίζουν να αντιτίθενται στο σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα και υποστηρίζουν ότι οι φοροαπαλλαγές που θεσπίστηκαν πριν από 11 χρόνια από την Κυβέρνηση Μπους θα πρέπει να παραταθούν για όλους τους Αμερικανούς.Πηγές


Bookmark-new.svg