Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Από Βικινέα

4 Φεβρουαρίου 2013

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζών Κέρι, επικοινώνησε για πρώτη φορά τηλεφωνικά με ηγέτες και ανώτερους αξιωματούχους ξένων χωρών.

Το State Department ανακοίνωσε τη Κυριακή ότι «ο Τζών Κέρι Κέρι επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο Ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς και τους διαβίβασε την προσωπική του δέσμευση για προσπάθεια επίτευξης ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Ηη απόφαση του Ισραήλ να αποδεσμεύσει τα έσοδα από φόρους για την Παλαιστινιακή Αρχή αποτελεί θετικό βήμα».

Επίσης, ο Τζών Κέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κιμ Σούνγκ Χουάν. Και οι τρεις Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ότι «η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να κατανοήσει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά της στην νοτιοανατολική Ασία».

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τηλεφώνησε επίσης στους ομολόγους του στον Καναδά, το Μεξικό και την Τουρκία. Ο Τζών Κέρι ορκίστηκε την Παρασκευή αντικαθιστώντας την Χίλαρι Κλίντον στο πηδάλιο του State Department.
Πηγές