Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα για απόσυρση του αντισλαμικού βίντεο από το YouTube

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

21 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε αίτημα για απόσυρση από το YouTube του αντισλαμικού βίντεο που έχει προκαλέσει βίαιες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο δικαστής Λούις Λαβίν απέρριψε το αίτημα της ηθοποιού Σίντυ Λι Γκαρσία, που συμμετείχε στην ταινία, για προσωρινό περιοριστικό μέτρο κατά του YouTube και της μητρικής του εταιρείας Google, με το κύριο αιτιολογικό ότι «ο παραγωγός της ταινίας δεν είχε λάβει αντίγραφο του κειμένου της αγωγής».

Η Σίντυ Λι Γκαρσία διατείνεται ότι «η διατήρηση του βίντεο στο διαδίκτυο παραβιάζει το προσωπικό της απόρρητο». Επίσης, η Σίντυ Λι Γκαρσία υπέβαλε αγωγή κατά του παραγωγού της ταινίας, Νακούλα Μπασίλι Νακούλα, κατηγορώντας τον ότι «την εξαπάτησε αναφορικά με το περιεχόμενο της ταινίας». Στην αγωγή αναφέρεται ότι «ο αρχικός διάλογος αργότερα αντικαταστάθηκε με μεταγλωττισμένο κείμενο που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ». Η ηθοποιός δηλώνει ότι «πίστευε πως συμμετείχε σε ταινία με θέμα την αρχαία Αίγυπτο».

Η Σίντυ Λι Γκαρσία δηλώνει ότι «έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της και δεν μπορεί να δει την οικογένεια της γιατί φοβάται για την ασφάλεια των συγγενικών της προσώπων».Πηγές


Bookmark-new.svg