Ακόμα 24 άτομα βρέθηκαν υπό σύλληψη στις ΗΠΑ

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

5 Δεκεμβρίου 2011

Τουλάχιστον 24 διαδηλωτές του κινήματος «Occupy Wall Street» συνελήφθησαν στην Ουάσιγκτον, όταν εγκατέστησαν ξύλινη κατασκευή χωρίς άδεια στην πλατεία όπου συγκεντρώνονται.

Οι διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες εβδομάδες στην πλατεία MacFerson, ξεκίνησαν το Σάββατο την κατασκευή ενός ξύλινου διώροφου καταλύματος. Αλλά η Αστυνομία τους ενημέρωσε την Κυριακή το πρωί ότι «χρειαζόντουσαν άδεια για την ανέγερση του καταλύματος και τους έδωσε διορία μιας ώρας να διαλύσουν την ξύλινη κατασκευή».

Όταν αυτό δεν συνέβη, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των διαδηλωτών που βρίσκονταν στη σκεπή του καταλύματος. Στα πλαίσια του κινήματος «Occupy Wall Street», διαδηλωτές πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των οικονομικών ανισοτήτων και της απληστίας των μεγάλων εταιρειών.

Αρκετές κατασκηνώσεις μελών του κινήματος σε ολόκληρη την χώρα έκλεισαν τις τελευταίες εβδομάδες. Στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, το Σάββατο το βράδυ, η Αστυνομία έκλεισε κατασκήνωση σε πάρκο στο κέντρο της πόλης και συνέλαβε όσους διαδηλωτές αρνούνταν να φύγουν.Πηγές


Bookmark-new.svg