Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αεροπορικό δυστύχημα στην Αλαμπάμα, ΗΠΑ

Από Βικινέα

14 Αυγούστου 2013

Σήμερα το πρωί, ένα εμπορικό αεροσκάφος τύπου Airbus A300 της εταιρείας μεταφορών UPS συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ της πολιτείας Αλαμπάμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αποτέλεσμα της συντριβής ήταν ο θάνατος του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικά και σωστικά συνεργεία.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την εμπορευματική πτήση 1354 από το Λούισβιλ του Κεντάκι στο Μπέρμιγχαμ και συνετρίβη στις 06:00 τοπική ώρα κατά την προσέγγιση του διαδρόμου. Επιπλέον, σύμφωνα με το WVTM, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο που συνεργάζεται σε εθνικό επίπεδο με το NBC News, την συντριβή ακολούθησαν δύο διαδοχικές εκρήξεις.

Ο δήμαρχος του Μπέρμιγχαμ, κ. Ουίλιαμ Μπελ, επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο πιλότων δηλώνοντας: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή», ενώ προσέθεσε ότι δεν υπήρξαν άλλες απώλειες καθώς κανείς άλλος δεν επέβαινε στο αεροσκάφος και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο έδαφος. Η συντριβή προκάλεσε πυρκαγιά σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή, η οποία όμως τέθηκε υπό έλεγχο.

Επιπλέον, η UPS εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία ανέφερε: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με το πλήρωμα» και ότι «ακόμη ερευνά τις λεπτομέρειες του συμβάντος».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών επιβεβαίωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ότι εστάλη μία ομάδα στον τόπου της συντριβής.

Ένας εκπρόσωπος της Airbus στην Τουλούζη της Γαλλίας είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμα πληροφορία σχετικά με το δυστύχημα.Πηγές