Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άλλη μια νίκη του Tea Party στο Τέξας

Από Βικινέα

2 Αυγούστου 2012

Οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία του Τέξας έδωσαν άλλη μια νίκη στο υπερσυντηρητικό κίνημα Tea Party την Τρίτη, όταν ο υποψήφιος Γερουσιαστής του κινήματος νίκησε εύκολα τον υποψήφιο που θεωρούνταν φαβορί από το κατεστημένο του κόμματος, στις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στην συγκεκριμένη πολιτεία.

Ο Τεντ Κρουζ, πρώην Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας και για πρώτη φορά υποψήφιος, πέτυχε συντριπτική νίκη, με ποσοστό 56 έναντι 44%, έναντι στον επί πολλά έτη Αντικυβερνήτη του Τέξας, Ντέιβιντ Ντιούχαρστ. Ο Ντέιβιντ Ντιούχαρστ είχε νικήσει εύκολα στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας τον Ιούνιο, αλλά δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό για να αποφύγει τον επαναληπτικό γύρο.

Ο Τεντ Κρουζ είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου για την Γερουσία, όταν θα αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο Πωλ Σάντλερ. Ο Τεντ Κρουζ θα είναι ο πρώτος ισπανόφωνος Γερουσιαστής στην ιστορία του Τέξας.

Το κίνημα του Tea Party, το οποίο ζητά χαμηλότερη φορολογία και βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες, έχει αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμη στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Από το Άκρον του Οχάιο όπου βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, ο Μπαράκ Ομπάμα επιτέθηκε στους Ρεπουμπλικανούς για το γεγονός ότι ζητάνε περικοπές στη φορολογία των πλούσιων Αμερικανών.Πηγές