800 νεκροί στην Ακτή Ελεφαντοστού

Από Βικινέα

2 Απριλίου 2011

Χάρτης των γεγονότων των συγκρούσεων στην Ακτή Ελεφαντοστού

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στη πόλη Ντουέκουε, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού, βρέθηκαν 800 νεκροί, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της Τρίτης, 29ης Μαρτίου, μετά από την οποία, οι FRCI (δυνάμεις του Ουαταρά) κατέλαβαν την πόλη.

Παράλληλα, στο Αμπιτζάν, στη συνοικία Κοκοντί, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αλασσάν Ουαταρά, ο οποίος είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης της Ακτής Ελεφαντοστού, και του Λοράν Γκμπαγκμπό, ο οποίος αρνείται να παραδώσει την εξουσία στον Ουαταρά.

Σήμερα, στο γαλλικό στρατόπεδο Πορ-Μπουέ συγκεντρώθηκαν 1.400 άμαχοι, το 1/3 των οποίων είναι Γάλλοι, όπως δηλώνει ο συνταγματάρχης του γαλλικού στρατού, Τιερί Μπουρκάρ. Την Παρασκευή, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκεντρώθηκαν 900 άνθρωποι.

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει το ενδεχόμενο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ακτή Ελεφαντοστού, ειδικά από τις δυνάμεις του Ουαταρά. Στην ανακοίνωσή του, ο ΟΗΕ σημείωσε ότι έχει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές Γκιγκλό και Νταλοά, όπου φαίνεται να σκοτώθηκαν άμαχοι. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα να κληθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.Σχετικά νέα

Πηγές