Χτύπημα σε τζαμί στο Κεμπέκ

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

31 Ιανουαρίου 2017

Στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, στο Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού στο Κεμπέκ, κατά τη διάρκεια της απογευματικής προσευχής, έλαβε χώρα τρομοκρατική επίθεση. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν. Η Κυβέρνηση του Καναδά, καθώς και εκπρόσωποι άλλων χωρών, έσπευσαν να εκφράσουν τα συλληπητήρια τους και την οργή για το περιστατικό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τις 20:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδος), ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο τέμενος κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής και εξαπέλυσαν πυρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ατόμων και τον τραυματισμό ακόμα οκτώ. Η Αστυνομία συνέλαβε δύο ύποπτους, για τους οποίους δεν είναι προς το παρόν γνωστό το υπόβαθρο τους. Παράλληλα, σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία δηλώνει πως «δεν έχουμε ενδείξεις για συμμετοχή άλλων ατόμων σ' αυτή την τρομοκρατική επίθεση. Το κτήριο του τεμένους έχει εκκενωθεί και βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Αστυνομίας.»

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρυντό, καταδίκασε την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε τρομοκρατική. «Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος Μουσουλμάνων που βρίσκονταν σε τόπο λατρείς και καταφυγίου. Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας και θεωρούμε την ανεξηθρισκεία ως βασικό δικαίωμα του καθενός. Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στις κοινότητες, στις πόλεις και στη χώρα μας».

Bookmark-new.svg
Πηγές