Υπό τον έλεγχο των ανταρτών το αεροδρόμιο της Μισράτα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Μαΐου 2011

Λίβυοι αντάρτες στην Μισράτα δηλώνουν ότι πήραν υπό τον έλεγχο τους το αεροδρόμιο της πόλης μετά από μέρες σφοδρών μαχών, και κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών στα πλαίσια σημαντικής νίκης των αντικαθεστωτικών κατά των δυνάμεων του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ αλ Καντάφι.

Στρατιωτικές πηγές της αντιπολίτευσης στη Μισράτα ανέφεραν ότι «οι αντάρτες έχουν υπό τον έλεγχο τους όλες τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, το οποίο είχε διατελέσει κύρια βάση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη πόλη».

Οι αντάρτες πήραν υπό τον έλεγχο τους το αεροδρόμιο της Μισράτα μετά από σειρά συντονισμένων αεροπιδρομών του ΝΑΤΟ. Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι τη Τετάρτη το βράδυ, οι κάτοικοι της πόλης, που βρίσκονταν υπό πολιορκία επί δύο μήνες, άρχισαν να πανηγυρίζουν.

Επίσης αργά τη Τετάρτη το βράδυ, ο Μουαμάρ αλ Καντάφι εμφανίστηκε στη τηλεόραση. Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Λίβυου ηγέτη, μετά την αεροεπιδρομή του ΝΑΤΟ στις 30 Απριλίου στο σπίτι του στη Τρίπολη, που κόστισε τη ζωή σε έναν απ’ τους γιούς του και σε τρία εγγόνια του. Η τηλεόραση της Λιβύης έδειξε βίντεο από συνάντηση του κ. Γκαντάφι με προεστούς.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ραντέκ Σικόρσκι, επισκέφτηκε τη Τετάρτη την Βεγγάζη για να δείξει την υποστήριξη της Ευρώπης στις προσπάθειες των ανταρτών και να μεταφέρει ιατρικά εφόδια.

Πηγές


Bookmark-new.svg