Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία

Από Βικινέα

30 Νοεμβρίου 2016

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Υπηρεσιακός Πρόεδρος της Βραζιλίας, Μικέλ Τεμέρ, λόγω του αεροπορικού δυστυχήματος που έλαβε χώρα στην Κολομβία και στοίχισε τη ζωή σε 75 ανθρώπους, οι πλείστοι εκ των οποίων ήσαν ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα στην περιοχή Cerro Gordo στις 10:15 (τοπική ώρα) και στο αεροπλάνο μετέβαιναν 72 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος. Αρχικά, ανακοινώθηκε πως αιτία της καταστροφής ήταν η έλλειψη καυσίμων, αν και αργότερα αναφέρθηκε πως το δυστύχημα οφείλεται σε ηλεκτρική βλάλη.

Το αεροπλάνο, το οποίο είχε κοπεί στα δύο, πετούσε από τη Βολιβία με προορισμό το Αεροδρόμιο José María Córdova της Κολομβίας, όπου η Chapecoense θα αντιμετώπιζε την Atlético Nacional (Κολομβία), την Τετάρτη στις 18:45 (τοπική ώρα), στα πλαίσια του τελικού του Πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής (Copa Sudamericana). Όταν έγινε γνωστό το συμβάν, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος.

Η είδηση προκάλεσε σοκ και οδύνη στη Βραζιλία, με την Κυβέρνηση να κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος και να δηλώνει έτοιμη να στηρίξει τις οικογένεις των αθλητών, των μελών του πληρώματος και των δημοσιογράφων που μετέβαιναν στο αεροπλάνο. Μέχρι στιγμής, αναφέρεται πως 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι 6 είναι τραυματίες.
Πηγές