Συνελήφθη ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας

Από Βικινέα

23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Γκουίντο Μαντέγα, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας τις περιόδους της προεδρίας του Λούλα ντα Σίλβα και της Ντίλμα Ρούσεφ, για την υπόθεση διαφθοράς στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία «Petrobras».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Μαντέγα ήταν στέλεχος του Κομμάτος των Εργατών, όταν το τελευταίο βρισκόταν στην εξουσία, ενώ συνελήφθη καθώς συνόδευε τη σύζυγό του σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Η Αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως «θα παραχωρηθεί συνέντευξη για μια νέα σειρά συλλήψεων που αναμένονται να διεξαχθούν στα πλαίσια της υπόθεσης διαφθοράς «Petrobras»».

Χωρίς να αναφέρει ρητά το όνομα του Μαντέγα ή του Κόμματος Εργατών, η Αστυνομία δήλωσε πως «όντας Υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, διαπραγματεύτηκε τη μεταφορά χρημάτων το 2012 για την εξόφληση οι οφειλές της εκλογικής εκστρατείας του κόμματος εκείνη την εποχή». Η σύλληψη αυτή δεν είναι η πρώτη, καθώς η υπόθεση ξεκίνησε να διερευνάται από τον Μάρτιο του 2014, όταν αποκαλύφθηκε η τεράστια διαφθρά στην εταιρία «Petrobras».
Πηγές