Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Κόμμα των Πειρατών αναδεικνύεται τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη Γερμανία

Από Βικινέα

11 Απριλίου 2012

Το λογότυπο του Κόμματος των Πειρατών.

Το γερμανικό Κόμμα των Πειρατών βρίσκεται πολύ κοντά στο να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του έδρες στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Reichstag), καθώς είναι, αυτή τη στιγμή, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36%. Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 24% και στην τρίτη θέση το Κόμμα των Πειρατών, που συγκεντρώνει ποσοστό 13%, ξεπερνώντας το Πράσινο Κόμμα που συγκεντρώνει 11%. Τέλος, το Φιλελεύθερο Κόμμα σημείωσε μικρή άνοδο, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 5%.

Το Κόμμα των Πειρατών, ένα κόμμα που υπερασπίζεται την ελευθερία στο διαδίκτυο και βασίστηκε στο αντίστοιχο κόμμα της Σουηδίας, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στη χώρα, καθώς κέρδισε έδρες στα τοπικά κοινοβούλια του Βερολίνου και του Σάαρλαντ ενώ, σύμφωνα με αναλυτές, βρίσκεται κοντά στο να κερδίσει έδρες στα κοινοβούλια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Σλέσβιχ Χόλσταιν στις εκλογές του επόμενου μήνα. Οι εκλογές για την ομοσπονδιακή Βουλή θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο του 2013.Πηγές