Τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Ελλάδα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

4 Δεκεμβρίου 2012

Με κινητοποιήσεις γιόρτασαν τη παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες τα άτομα με αναπηρία στην Αθήνα, αλλά και την Θεσσαλονίκη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σημειώνεται ότι «η μέρα αυτή δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα διεκδίκησης αξιοπρέπειας και τιμής. Οι Εργαζόμενοι στην Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Αποκατάσταση στην Ειδική Αγωγή στηρίζουν τις Οικογένειες και τα Άτομα με Αναπηρία στις διεκδικήσεις τους για Ισότητα και Αξιοπρέπεια, ας μην επιτρέψουμε να γίνουν τα Άτομα με Αναπηρία τα εύκολα θύματα μιας νέας σφαγής από την τρικομματική κυβέρνηση, την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, στην Ελλάδα, το 10% του πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και τη στιγμή, μάλιστα, που το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών τους είναι χαμηλότερο από τα υπόλοιπα.

«Ο βαθμός του πολιτισμού μιας κοινωνίας προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία», ανέφερε ο Πρόεδρος την Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. «Σε μια περίοδο που η Ελλάδα ταλανίζεται από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, θα είναι λάθος στο όνομα αυτής η υιοθέτηση μη προνομιακών πολιτών, που θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση παροχής υπηρεσιών και υποδομών, που θα εξασφάλιζαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους με αναπηρία».Πηγές


Bookmark-new.svg