Μετάβαση στο περιεχόμενο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται επίσκεψη του ηγέτη της Νότιας Αφρικής

Από Βικινέα

25 Μαΐου 2011

Αρχείο:JacobZuma.jpg
Ο Τζέικομπ Ζούμα

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τη Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, για να συζητήσει τη στρατηγική εξόδου του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ αλ Καντάφι, σε συνεργασία με τη Κυβέρνηση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η επίσκεψη θα έχει στόχο τη συζήτηση για τους τρόπους απομάκρυνσης του Μουαμάρ αλ Καντάφι από την εξουσία της χώρας, στην οποία συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Παράλληλα, έξι νέες εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας, στην Μπαμ Αλ-Αζίζιγια, η οποία αποτελεί στόχο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, καθώς εκεί βρίσκονται οι κατοικίες των αξιωματούχων της λιβυκής κυβέρνησης και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι εκρήξεις έγιναν σε περιοχές, όπου σύμφωνα με υπολογισμούς, πιστεύεται ότι κατοικεί ο Μουαμάρ αλ Καντάφι και βρίσκονται κοντά στη περιοχή, όπου έγιναν τη Τρίτη επιδρομές του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν τρείς άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 150. Το κρατικό κανάλι της χώρας έδειξε τις τελευταίες εκρήξεις δηλώνοντας ότι αποτελεί επίθεση του ΝΑΤΟ κατά του λαού της Λιβύης. Παρόλ' αυτά, το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι στόχοι των επιδρομών αποτελούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.Πηγές