Τερματίστηκε η κατάληψη του δημαρχείου Ιεράπετρας για το νοσοκομείο

Από Βικινέα

11 Ιουνίου 2011

Πολίτες διαδηλώνουν αργά τη νύχτα έξω από το τελών υπό κατάληψη δημαρχείο της Ιεράπετρας, μπροστά από πανό που αναφέρουν συνθήματα για την ανάγκη να διατηρηθεί το νοσοκομείο

Τερματίστηκε, έπειτα από 16 συνεχόμενες ημέρες, η άνευ προηγουμένου (στην ιστορία της πόλης) κατάληψη του δημαρχείου της Ιεράπετρας, έπειτα από την δημοσίευση της απόφασης για αναβάθμιση του νοσοκομείου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η διαμάχη για τον τρόπο διεκδίκησης ανάμεσα στις δημοτικές αρχές και στους πολίτες που στήριξαν την κατάληψη οδήγησε προς στιγμήν σε αδιέξοδο, με αποκορύφωμα την άσκηση ποινικής δίωξης από τον δήμαρχο προς τα μέλη της επιτροπής. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, στήριξε την επιτροπή φορέων και τους πολίτες και μαζί με τον δήμαρχο μετέβη στην Αθήνα, στο γραφείο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για συνάντηση με τον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη για το θέμα του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός υγείας Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το εν λόγω νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόνομη διοίκηση, και με 60 κλίνες, με την πλήρη λειτουργία του συνόλου των βασικών κλινικών. Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική απόφαση με ΦΕΚ 1145/Β/7.6.11, για την ένταξη του νοσοκομείου Ιεράπετρας στη Γ΄ ζώνη.

Πηγές