Σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για χρηματοδότηση των ανταρτών στη Λιβύη

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

6 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει πως θα αποδεσμεύσει μέρος των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από παγωμένους λογαριασμούς της Λιβυκής κυβέρνησης, για να το δώσει στους αντάρτες. Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε το σχέδιο την Πέμπτη κατά τη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης για την κρίση στη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Όπως είπε στα μέλη των 22 χωρών που απαρτίζουν την Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη, «οι Αμερικανικές αρχές θα εξετάσουν τη νομοθεσία που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ουάσιγκτον πρόσβαση σε λογαριασμούς που ανήκουν στον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ αλ Καντάφι και την κυβέρνησή του, έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο λαό της Λιβύης».

Επίσης κατά την διάσκεψη, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια για την Λιβύη ανέρχεται πλέον στα 250 εκατομμύρια δολάρια. Ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, συμμετείχε στη διάσκεψη στη Ρώμη καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.Πηγές


Bookmark-new.svg